full screen background image

FOTO/ Începe reabilitarea Podului de la Broscăuţi​

Consiliul Județean Botoșani a predat luni, amplasamentul firmelor care au câştigat licitaţia pentru reabilitarea podului peste râul Jijia, pe DJ 292, în localitatea Broscăuți, judeţul Botoșani.

Lucrările vor fi executate timp de 6 luni de asocierea de firme SC Conhidro SRL și SC Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, valoarea contractului de lucrări fiind de 1.93 milioane de lei, la care se adaugă T.V.A. în valoare de 368.000 lei.

În perioada de execuţie a lucrărilor de reabilitare, tranzitarea comunei Broscăuți cu mașini cu tonaj mai mare de 7,5 tone va fi interzisă.

Traficul de mic tonaj va fi redirecționat pe o rută ocolitoare, iar în zona podului va fi construită o pasarelă provizorie pentru a asigura traficul pietonal.
Participanții la trafic sunt rugați să înțeleagă importanța acestei investiții, să accepte inconvenientul creat și să urmărească cu atenție semnalizările rutiere, atât la ieșirea din municipiul Dorohoi cât și la intrarea în comuna Corlăteni, prin satul Podeni.