full screen background image

AUDIO/FOTO/ Ministrul agriculturii, Petre Daea, a inspectat amenajările de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns, duminică, în judeţul Botoşani. Oficialul a inspectat amenajările de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa, pentru a căror repunere în funcțiune au fost alocate fonduri guvernamentale și pentru care a mai efectuat în vara anului trecut si alte vizite de lucru. La Stânca, a verificat stadiul lucrărilor la staţia de pompare a apei pentru un sistem de irigaţii care va deservi peste 3.000 de hectare teren. În cadrul sistemului de irigații Ripiceni-Stânca se efectuează lucrări de refacere în valoare de aproximativ 800.000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi udate 1.040 ha din totalul 3.005 atât cât deține Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii Lehnești, constituită de fermieri.
Ministrul Agriculturii a anunţat că se va întoarce pe 30 mai, pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Vizita ministrului agriculturii a continuat la staţia de pompare a apei pentru irigaţii de la Manoleasa, care a fost repornită, după peste 25 de ani, în vara anului trecut. Aici au fost investiţi peste 500.000 de lei în refacerea echipamentelor stației de pompare și în decolmatarea canalelor de irigații betonate construite înainte de 1990. Oficialul a pus că în România există extrem de multe astfel de obiective devastate şi nefuncţionale.

Din delegaţia ministrulului au făcut parte reprezenştanşi ai ANIF, APIA, Ai Acedemiei de Ştiinţe, autorităţi locale, prefectul judeţului Dan Şlincu, dar şi de parlamentari PSD şi o serie de şefi de instituţii.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii