full screen background image

Festivalul Tarafurilor „Constantin Lupu”- ediția a III-a

Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează ediţia a III-a a Festivalului Tarafurilor „Constantin Lupu”. Evenimentul este o manifestare cultural-artistică naţională care se va desfăşura vineri, 18 mai, de la ora 18.00, la Cinematograful „Unirea” din Botoşani.

Festivalul doreşte să aducă un omagiu în cinstea folcloristului, dirijorului şi violonistului Constantin Lupu (1951-2013), o personalitate remarcabilă a muzicii populare româneşti, care a cules şi interpretat folclor din zona Botoşani şi a realizat volumul numit „Folclor muzical instrumental din judeţul Botoşani”, unde se găsesc peste 300 de melodii originale.

În acelaşi timp acesta a iniţiat şi dezvoltat Taraful „Datina”, care a propulsat muzica tradiţională din Botoşani pe scene din Europa, Africa, Asia şi America de Nord.

În cadrul festivalului vor participa artişti din Botoşani, Suceava, Drochia – Republica Moldova şi Cernăuţi.

Jurizarea se va face în funcţie de evoluţia participanţilor, iar premiile vor consta în sume de bani cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii