full screen background image

Grupare de traficanți de droguri, destructurată în operațiunea „Ziua Z”

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Botoșani au efectuat ieri un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Botoșani și Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând combaterea traficului de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv.
În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2016, în Cartierul Primăverii din municipiul Botoșani, o grupare de persoane, organizată pe baza relațiilor de rudenie, de amiciție ori generate de interese financiare, a pus bazele și a dezvoltat în județul Botoșani, o rețea complexă de distribuție a drogurilor de risc și mare risc și a substanțelor  cu efect psihoactiv către numeroase persoane consumatoare, în special tineri.

Ţintele principale ale percheziţiilor au fost un apartament de pe Aleea Nucului, din municipiul Botoşani, şi o casă din satul Flondora, comuna Manoleasa, folosite de doi fraţi, care de aproximativ doi ani s-ar ocupa cu traficul de substanţe cu efect psihoactiv.

De asemenea, s-a acționat și la suspecții de trafic de persoane.

Operațiunea procurorilor DIICOT,  intitulată „Ziua Z”, a presupus o inervenţie în forţă în 28 de județe, în care au fost ecfectuate 238 de percheziţii. La Botoşani operațiunea a fost coordonată chiar de procurorii Biroului teritorial DIICOT Botoşani.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii