full screen background image

Premiile Eminescu TEIUL DE AUR ŞI TEIUL DE ARGINT

Sâmbătă, 16 iunie, Editura Geea va decerna PREMIILE EMINESCU TEIUL DE AUR ŞI TEIUL DE ARGINT – ediţia a XVII-a, proiect prin care sunt aduse, în faţa publicului, şi alte modalităţi de exprimare a operei eminesciene, prin arte vizuale, literatură, numismatică, muzică, dans sau folclor.

Festivitatea va avea loc cu începere de la ora 10 la GALERIA DE ARTE GEEA, unde se va oficia o Slujbă de pomenire pentru Eminescu şi pentru eroii neamului care şi-au dat viaţa pentru Neam şi Ţară, urmată de un moment patriotic susţinut de corurile reunite George Enescu de la Dorohoi şi Dragoş Vodă de la Cernăuţi. paricipanşii sunt invitaţi ulterior la un Pelerinaj la Statuia lui Eminescu din faţa Teatrului Mihai Eminescu, unde se va susţine un recital de poezie eminesciană.

Acţiunile culturale vor continua în Sala Eminescu a hotelului Rapsodia unde, la ora 11.00 , Elena Condrei, iniţiatoarea proiectului, îşi va lansa volumul de carte “Trei destine astrale: Eminescu, Creangă, Veronica, interviuri cu Ioan Ţicalo.” În acelaşi spaţiu, de la ora 12.00 vor fi decernate Premiile Eminescu “Teiul de Aur” şi “Teiul de Argint” oamenilor de cultură şi artă care şi-au dedicat munca şi viaţa lui Eminescu.

Comentarii

Comentarii