full screen background image

Statul pus să restituie 16 milioane de lei Primăriei Botoşani

Statul va trebui să returneze municipalității botoșănene 16 milioane de lei, sumă imputată în urmă cu 3 ani printr-o corecție financiară de 25% aplicată la proiectul de „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, săptămâna trecută,  să mențină decizia Curții de Ael Suceava, care, în urma procesului deschis în mai 2015, a dat câștig de cauză Primăriei Botoşani. Ulterior, sentinţa a fost atacată de Ministerul Fondurilor Europene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Săptămâna trecută, pe 6 iunie, Curtea Supremă a dat din nou câştig de cauză primăriei, respingând ca nefondat recursul Ministerului Fondurilor Europene. Întrucât sentinţa este definitivă, Ministerul Fondurilor Europene este obligat să întocmească Nota de suportare de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare în valoare de 16.165.397 lei, după care Ministerul Finanţelor va trebui să vireze suma aferentă în contul primăriei.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că va fi folosită pentru a realiza diferite investiţii în oraş. Edilii intenționează să solicite majorări şi penalităţi la banii pe care statul îi va restitui municipalității. Această victorie este o premieră națională.

Comentarii

Comentarii