full screen background image

Întâlnire de suflet la primărie: Profesorul Vania Atudorei a vizitat conducerea oraşului natal

Primarul Cătălin Mugurel Flutur a primit astăzi vizita distinsului profesor Vania Atudorei, Cetățean de Onoare al municipiului nostru.

Deși locuiește în Canada de mai mulți ani fiind profesor titular în Tehnologii de fabricarea medicamentelor la Colegiul Gerald Godin din Montreal, Vania Atudorei vizitează orașul natal în fiecare an, în restul timpului fiind un ambasador extraordinar al Botoșaniului și României în Canada dar și peste tot în lume. La iniţiativa sa a fost parafată înfrățirea Botoșaniului cu orașul canadian Laval.

Cu prilejul întâlnirii, primarului Flutur i-au fost înmânate drapelul orașului Laval și medalia de argint pentru voluntariat – cea mai recentă distincție primită de Vania Atudorei din partea Reginei Elisabeta a II a a Marii Britanii precum și Diploma care a însoțit această medalie.

La rândul său Primarul Cătălin Flutur a înmânat materiale promoționale despre municipiul Botoșani care vor fi date prin amabilitatea domnului profesor omologilor canadieni din Primăria Laval.

Profesorul Vania Atudorei rămâne o lună în Botoşani, motiv pentru care a fost convenită o nouă întâlnire în luna iulie când primarul va prezenta o serie de propuneri de colaborare cu Laval pentru anii următori: donații de cărți pentru biblioteca din Laval și acordarea denumirii Laval unuia dintre parcurile din Botoșani cu plantarea și aclimatizarea unor specii de plante și copaci din Canada.

De asemenea în Sala Mihai Eminescu a Primăriei va fi amplasată o vitrină care va conține piese importante – medalii, diplome donații ale profesorului Vania Atudorei făcute municipalității botoșănene dar și fotografii și un drapel al orașului Laval trimis Botoșaniului. Se are în continuare în vedere pregătirea unei vizite a autorităților locale din Laval la Botoșani.

Tot în cursul zilei de astăzi profesorul Vania Atudorei s-a întâlnit cu Viceprimarul Cosmin Andrei și cu reprezentanții presei locale.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii