full screen background image

VIDEO/ Zeci de gospodării inundate din cauza ploilor abundente

În ultimele trei ore, pompierii botoşăneni au intervenit pentru evacuarea apei din două locuințe (Vorona si Buhaceni) şi 16 curți (opt la Vorona, 7 la Ştefăneşti, 1 la Buhăceni).

Forțele ISU Botosani au mai intervenit pentru  evacuarea apei din subsolul unei clădiri de pe raza municipiului  Botosani și înlăturarea unui copac căzut pe un drum de pe raza comunei Cristeşti. O stradă de pe raza orașului Ştefăneşti a fost inundată pe o lungime de 300 de metri.

Pentru evaluarea situatiei şi dispunerea măsurilor necesare în vederea restabilirii stării de normalitate, în localitățile afectate s-au deplasat presedintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botosani, prefectul Dan Constantin Şlincu, precum şi prim adj. ISU Botosani,  lt. col. Narcis Jachel.

Se intervine, în continuare,  în sprijinul populaţiei din Ştefăneşti şi Buhăceni.

Având în vedere atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate “Cod Galben”, valabilă până la ora 24.00, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ teritoriale aflate în bazinele hidrografice ale râurilor Jijia, Sitna şi Miletin au fost notificate în vederea asigurării permanenţei la primării şi monitorizării situației în teren.

Totodată, au fost dispuse măsuri preliminare de pregătire a rezervei de nisip şi saci pentru a putea crea,  la nevoie, obstacole împotriva patrunderii apei în curți sau locuințe.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii