full screen background image

FOTO! PACO Botoșani- cea mai bună echipă din țară​!

În perioada 15-17 iunie, echipa de robotică de la Palatul Copiilor Botoșani a participat la Campionatul Național de Robotică “Cupa Chindiei” de la Târgoviște. La acest concurs au participat numeroase echipaje din licee, palate si cluburi ale copiilor precum și echipe universitare.
Roboții s-au întrecut în probe de viteză (urmăritori de linie), forță (mini-sumo, micro-sumo) și inteligență (labirint) pe 3 categorii de vârstă. Au participat la o categorie specială (A) roboți construiți în totalitate, inclusiv senzorii, exceptând doar bateriile și motoarele. În categoria B au intrat roboți ce conțineau kituri comerciale, create industrial. Roboții botoșaneni s-au impus.

La finalul concursului, echipa din Botoșani a obținut cele mai multe premii : 8 locuri I și 2 loc II, Locul I pe echipe
Echipa ce a făcut posibilă această performanță a fost formată din elevii: Anisie Tudor, Coroliuc Sebastian Andrei, Grigoruță Alexandru, Lupu Alexandru, Sauciuc Tamara, Sauciuc George, Ursu George, Grigore Eduard, Clodnischi Darian, Grigoruță Dorin, îndrumați de profesorul Grigore Luisian.

Echipa din Botoșani a fost invitată să participe la Concursul Internațional „ROBOTOR”.
Pentru a putea face față evoluției exponențiale în acest domeniu, echipa “PACO” din Botoșani construiește an de an noi roboți, mai rapizi, mai puternici, mai inteligenți, aproape dublând performanțele roboților din anul precedent.
Roboții construiți la Palatul Copiilor și-au demonstrat performanța la numeroase concursuri, inclusiv la cele universitare.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii