full screen background image

FOTO&VIDEO/Zeci de gospodării inundate de ploile torențiale

Pompierii militari și voluntari au intervenit noaptea trecută  în 17 localități din județul Botoșani pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente si vântul puternic (evacuare apă din gospodării,  degajarea arbori,  acoperișuri).

În total, pompierii militari si voluntari au intervenit pentru evacuarea apei din 32 gospodării.

În numai o oră, ieri seară Inspectoratul pentru Situațiii de Urgență Botoșania răspuns la 36 de solicitări în: municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și în comunele Sulița, Bălușeni, Roma, Lunca, Brăești,  Mihai Eminescu, Copălău,  Cândești, Todireni și Răuseni.

16 autoturisme au rămas blocate în trafic, iar șoferii acestora s-au autoevacuat. Pompierii au fost nevoiți să întervină și să scoată dintr-o mașină blocată în mijlocul unei intersecții inundate un copl de 14 ani, care suferise un atac de panică. Deasemeni, aceștia au degajat acoperișul de pe Direcția Muncii, smuls de vântul puternic, care a aterizat într-o parcare și a avariat 3 mașini.

Deasemeni, în mai multe zone a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

SVSU Răuseni a evacuat 200 de oi de la o stână de pe malul râului Jijia.

Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, o echipă mixtă condusă de președintele Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Botoșani, Dan Constantin Șlincu, s-a deplasat în teren, în locurile unde au fost solicitate forțele de intervenție. Nu au existat victime și nici situatii în care să nu se poată ajunge la solicitări. Comitetul Județeanpentru Situații de Urgență s-a întrunit în această dimineață în ședință extraordinară pentru a dispune noi măsuri în funcție de evoluția evenimentelor și a condițiilor meteo.
Județul Botoșani se află sub incidența unui COD GALBEN de instabilitate atmosferică până diseară, la ora 21.00. Deasemeni, pe râul Jijia a fost instituit COD GALBEN DE INUNDAȚII până pe 1 iulie, ora 24.00. De la ora 18.00, tot până duminică, același COD GALBEN DE INUNDAȚII va fi valabil și pentru râurile Siret și Prut, în amonte de Stânca Costești.

Comentarii

Comentarii