full screen background image

Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență își deschide astăzi porțile

50 de elevi botoșăneni din cei 360 care au frecventat Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență își vor continua pregătirea de specialitate în tabăra, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 03 august 2018, la Memorialul Ipotești – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”.
Aceștia au obținut cele mai bune punctaje în urma evaluărilor finale ale școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență.
Timp de o săptămână, elevii vor învăţa de la pompieri, medici, asistenți și paramedici SMURD şi voluntari de la Crucea Roşie cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic.

Încă din prima zi, vor începe pregătirea pentru a face faţă unor situaţii dificile, participând la mai multe concursuri interactive şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur, inundaţie şi incendiu.

Marţi vor participa la exerciţii demonstrative şi activităţi interactive în domeniul prevenirii incendiilor, iar miercuri sunt planificate prezentări şi concursuri din domeniul protecţiei civile.
Pe  2 august, elevii vor învăţa cum să comunice la 112 o situaţie de urgenţă la care ar putea fi martori, dar şi cum să acorde primul ajutor în caz de înec.
La finalul taberei, participanţii vor fi evaluaţi cu ajutorul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă. Cele mai bune echipaje vor primi cupe, diplome şi medalii.

Elevii vor pleca din tabără pe 3 august, în jurul prânzului, nu înainte de a desfăşura o serie de activităţi recreative.
O parte din costurile taberei sunt suportate de Consiliul Judeţean Botoşani.
Unic la nivel naţional, proiectul educaţional „Prezent şi Viitor în Siguranţă”, a ajuns la a VIII-a ediţie și se adresează elevilor din clasele V – VIII, care învaţă la şcolile din judeţul Botoşani.

Comentarii

Comentarii