full screen background image

De luni, elevii primesc mere, lapte și corn!

Începând cu data de 17.09.2018, Consiliul Județean Botoșani va asigura în anul școlar 2018 – 2019Furnizarea si distribuția merelor, laptelui, produselor lactate şi produselor de panificaţie pentru un număr de 46.408 copii din județul Botoșani. Beneficiarii acestui program sunt atât preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate cu program normal de 4 ore cât şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular.

Conform art. 3 din H.G. nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023, limita valorică zilnică / preşcolar / elev este de 2,05 lei, din care: 0,6 lei pentru mere; 0,88 lei pentru lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,57 lei  pentru  produse de panificaţie.

Costurile includ preţul integral de achiziţie a produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora.

Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se vor acorda următoarele produse:

  • în zilele de luni, marți și miercuri ale săptămânii – 2 porții de lapte și o porție de produse lactate,
  • în zilele de luni, marți și miercuri ale săptămânii – corn,
  • în zilele de joi și vineri ale săptămânii – biscuiți uscați și/sau covrigi uscați,
  • în zilele de joi și vineri ale săptămânii – mere.

Pentru asigurarea diversităţii, merele vor fi însoţite de biscuiţi şi/sau covrigi uscaţi, iar  laptele şi produse lactate vor fi însoţită de corn şi/sau baton.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii