full screen background image

SOLIDARITATE ÎN TEATRU: Spectacole caritabile pentru actorul Mihai Donțu

Actorii botoșăneni au reușit să strângă fonduri pentru a-și ajuta un coleg prin două spectacole caritabile care au fost prezentate duminica trecută la Teatrul „Mihai Eminescu” şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” .

Mihail Donțu are grave probleme de sănătate care necesită  tratament costisitor, motiv pentru care colectivele celor două instituții au jucat pentru a strânge fonduri.

Publicul nu a rămas indiferent la la demersul umanitar al actorilor şi au contribuit cu diferite sume.

Traian Apetrei, directorul Teatrului „Eminescu” a declarat că la această instituţie s-au strâns 9.925 de lei, 300 de dolari canadieni şi 20 de euro, iar la Teatrul „Vasilache” 1.437 de lei şi 50 de euro.

„Am făcut acest gest, sigur care are componenta financiară, dar mai ales şi pentru a-i transmite încrederea noastră că el se va însănătoşi şi va reveni în teatru cu proiectele pe care le avea planificate, în care spera foarte mult. Ne rugăm sigur şi la Dumnezeu pentru sănătatea lui şi, prin acest gest de solidaritate umană, cred că va fi posibil ca Mişa să revină printre noi”, a declarat directorul Traian Apetrei.

Mișa Donțu este absolvent al Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru – Păpuși marionete – promoția 1999, an în care debutează cu spectacolul „Însemnări din subterană”. În acelaşi an a fost angajat actor la Teatrul „Mihai Eminescu”. De atunci, a dat măsura talentului său în peste 40 de spectacole.
Pe parcursul celor 19 stagiuni, Mișa Donţu s-a remarcat și ca un inspirat regizor punând în scenă şase spectacole, unele cu mare succes la public. „Cererea în căsătorie”, de exemplu, se află în repertoriul instituției și după 12 ani de la premieră numărând aproape 150 de reprezentații.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii