full screen background image

Caravana „Şcoala de Bani pe Roţi” porneşte în turneu prin 11 oraşe

Caravana Şcoala de Bani pe Roţi – FLIP a pornit într-un nou turneu prin 11 oraşe pentru a educa financiar copiii din România, potrivit unui comunicat al Băncii Comerciale Române, iniţiatorul proiectului.

Iniţiativa urmăreşte să educe financiar copiii cu vârste între 7 şi 14 ani prin ateliere interactive organizate într-un camion special adaptat, unde copiii au ocazia să treacă prin diferite etape de înţelegere şi conştientizare a modului cum sunt folosiţi banii în economie.

Înscrierile au început deja pe website-ul campaniei.

„Ne dorim ca în noul sezon al Şcolii de Bani pe Roţi să avem cât mai mulţi elevi participanţi la atelierele de educaţie financiară. Considerăm că avem nevoie să îi învăţăm pe copii, de la vârste fragede, că e important să ştie să îşi gestioneze corect banii pentru a avea un start sănătos în viaţă din punct de vedere financiar. În acest program folosim învăţarea experienţială şi jocuri special create de specialişti de la Universitatea din Viena pentru a-i ajuta pe copii să acumuleze într-un timp foarte scurt cunoştinţe pe care le pot folosi toată viaţa”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Şcoala de Bani.

În 2018, caravana FLIP a parcurs 15 oraşe (Iaşi, Botoşani, Suceava, Baia Mare, Bistriţa, Cluj Napoca, Straja, Mioveni, Bucureşti, Timişoara, Oradea, Deva, Sebeş, Alba Iulia, Sibiu) şi peste 2.490 kilometri.

Peste 10.000 de copii cu vârste între 7 şi 14 ani, din mai mult de 200 de şcoli, au participat la cursurile gratuite de educaţie financiară din camion.

Şcoala de Bani pe Roţi este o iniţiativă care face parte din programul naţional Şcoala de Bani al BCR. Pornit în urma cu 2 ani, programul reuneşte în prezent 200.000 de români, care au absolvit cursurile gratuite oferite de către BCR.

În 2018, 110.000 de cursanţi ai Şcolii de Bani au aflat cum să-şi gestioneze mai bine bugetul personal şi cum să ia decizii financiare mai bune printr-o planificare corectă.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. AGERPRES

Național – VIVA FM

Comentarii

Comentarii