full screen background image

AUDIO/FOTO/VIDEO/ Mega-protest auto pentru reabilitarea drumurilor

Sute de șoferi din mai multe comune ale județului străbătute de drumuri ciuruite au organizat astăzi o formă de protest prin care își exprimă nemulțumirea față de condițiile indecente de trafic și față de lipsa de implicare a autorităților pentru a reabilita cele mai importante sectoare de drum care leagă zeci de localități.

De la primele ore ale dimineții s-au adunat în comuna Răuseni și au pornit un marș auto la care s-au alăturat, pe traseu, aproape 200 de mașini.  Caravana protestatarilor a trecut prin comunele Hlipiceni, Todireni, Lunca, Sulița, Blândești, Talpa, Stăuceni și s-a oprit în fața Consiliul Județean. La miting s-au alăturat și automobiliști din zona de Nord a județului.

Traseul ales de protestatari incluse porțiuni din drumul strategic de 107 km pentru care au fost alocate fonduri de 250 de milioane de lei, dar a cărui realizare este întârziată pentru că la licitația din 27 martie nu a fost depusă nicio ofertă. Asta după ce, mai bine de un an, licitația a fost blocată de procedurile birocratice.
Supărarea oamenilor a crescut și după ce prestatorul de reparaţii drumuri a reziliat contractul pe patru ani, din cauza prețurilor care nu acoperă cheltuielile. Cristian Andrioaie, ințiatorul protestului:

Vicepreședintele CJ, Dorin Birta,  admite că protestul oamenilor este îndreptăţit și spune că unele sectoare de drum vor fi reparate peste maxim 3 săptămâni.

Acesta este cel mai mare protest pentru drumuri din istoria județului Botoșani. Pirntre protestatari s-au regăsit și primari PNL- unul dintre aceștia fiind Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni..

Protestatarii amenință că, dacă în 30 de zile nu se va întâmpla nimic, vor bloca drumurile județene și naționale.

 

https://youtu.be/WIIwJh7KxK0

 

Comentarii

Comentarii