full screen background image

AUDIO/ FOTO: Ministrul Muncii, Marius Budăi: “225.000 de noi locuri de muncă, datorită subvenţiilor acordate angajatorilor”

“Majorarea salariilor și sprijinul oferit mediul de afaceri, sub forma subvențiilor, au ca rol regăsirea creșterii economice și și în buzunarele românilor” a declarat Ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi astăzi, la deschiderea Bursei generale a locurilor de muncă de la Botoșani.

Oficialul a punctat că măsurile luate de Guvern au generat creștere economică, ceea ce a dus la crearea de noi locuri de muncă în ultimii doi ani și la scăderea șomajului la un minim istoric de 3,1%.

Budăi a spus că angajatorii au nevoie din ce în ce mai mult de și mai mulți angajați, astfel că Ministerul Muncii, prin ANOFM, iar acesta prin AJOFM-uri organizează astfel de burse ale locurilor de muncă, pentru a aduce la aceeași masă șomerii și angajatorii.

Oficialul a mai afirmat că, în ultimii doi ani, la nivel naţional au fost create aproximativ 225.000 de noi locuri de muncă, datorită subvenţiilor acordate angajatorilor, în special pentru angajarea de ucenici, a tinerilor absolvenţi, dar şi a persoanelor de peste 45 de ani.

La Bursa de astăzi au participat aproximativ 50 de angajatori care caută 580 de noi angajați, iar numarul șomerilor prezenți chiar înainte de deschidere a fost extrem de crescut.

La nivel național, numărul locurilor de muncă puse dispoziţia  tuturor lucrătorilor din România a depășește 33.000 .

Comentarii

Comentarii