full screen background image

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu, primul la ultramaratonul din Australia

Pompierul botoşănean Iulian Rotariu conduce detașat clasamentul ultramaratonului “The Track”, care a debutat, miercuri, în Australia.

Iulian Rotariu a terminat cursa de 30 de kilometri, de la Ellery Creek la Serpentine Chalet Dam, într-un timp de 3h 13′ 37″, cu peste 40 de minute avans faţă de cel de-al doilea clasat, belgianul Guy Goossens.

Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc în perioada 15 – 24 mai în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, între oraşul Alice Springs şi Uluru, în cel mai arzător deșert din zonă. Linia de finish se află la poalele Uluru, inima spirituală a Australiei. Cu fiecare etapă, distanța pe care trebuie să o parcurgă crește, la fel și altitudinea. Dacă în prima zi are de alergat un maraton (30 km), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanța pe care trebuie să o parcurgă este de 127 de km, la 1.700 metri altitudine.

Competiția destinată celor mai puternici sportivi, aliniază la start 43 de concurenți. Iulian poartă tricoul cu numărul 28.

La fel ca și celelalte cinci ultramaratoane la care a participat, „The Track” Australia este o cursă autosusținută. Diferența este că va avea de alergat de două ori mai mult, adică 522 de kilometri în nouă etape. Fiecare concurent trebuie să poarte propriul rucsac care să conțină mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal.

În ultimii trei ani, plutonierul adjutant  Iulian Rotariu, angajat al ISU Botoșani, a participat la cinci ultramaratoane organizate de 4Deserts (Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; Atacama Crossing” – Chile, în octombrie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general , ”Sahara Race”, în mai 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general, „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general și „The Last Desert” Antarctica, în decembrie 2018 –  locul II).

Rezultatele lui sunt de excepție având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă. Pompierul botoșăneanul aleargă ăn scop caritabil, pentru a face cunoscută cauza “Asociației Părinților copiilor cu autism din Botoșani”.

 

Comentarii

Comentarii