full screen background image

FOTO/ Mai multe gospodării inundate de ploile torențiale de sâmbătă. Codul galben de ploi și inundații se menține la Botoșani!

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușesti intervin la această oră pentru evacuarea apei din 4 gospodării de pe raza localității Iacobeni, com. Dângeni. Reprezentanții ISU Botoșani spun că apa nu a intrat în case. 
Alte echipe au intervenit pentru degajarea a doi arbori căzuți pe carosabil la Negreni, Știubeni si unul la ieșirea din Botoșani spre Dorohoi.

Înlocalitatea Lișna, comuna Suharău, mai mulți stâlpi care susțineau cablurile electrice au fost doborâți de vijelii, iar detașamentul de pompieri Dorohoi intervine în localitatea Dumeni, comuna George Enescu, pentru a degaja 3 stâlpi de telefonie căzuți pe șosea. 
Județul Botoșani s-a aflat, până la ora 15.30, sub incidența unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, iar populația din Botoșani a fost avertizată astăzi, pentru prima dată, prin RO ALERT de aceste fenomene extreme.
Județul Botoșani rămâne sub incidența unui cod galben de ploi însemnate cantitativ până luni, 21 mai, la ora 6.
Deasemeni, hidrologii au emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de inundații valabilă până duminică la ora 14.00 și care vizează bazine hidrografice din 15 județe, printre care și Botoșani. 
Sunt vizate râurile Jijia – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Başeu, Prut cu afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Jijia.
Sunt prognozate scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și depășiri ale cotelor de atenție.

Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare astăzi, între orele 18.00 – 24.00 pe unele râuri mici din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

 

Comentarii

Comentarii